20. maaliskuuta 2013

Hauskoja kuvia...

Yksi kuva, tuhat sanaa. Kuvat kertovat tavallaan paljon. Purevasti ja usein hauskasti. Pieni valikoima netissä esillä olevia kuvia esittelyssä.

Kaikki eivät halua kuulla paavin puhuvan. Saksassa liittopäivillä vieraillessaan silloinen paavi kohtasi tätä haluttomuutta. Osa liittopäivien - Bundestagin - edustajista eivät olleet paikalla. Toki voidaan kysyä onko tällainen mielenosoitellisuus vuoropuhelua, suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuuden tukemista. Eihän puheen kuuleminen ole vielä sen sisällön hyväksymistä.

Persona non grata

Kirkkovuoden suurten pyhien aikaan mediassa kirjoitetaan uskonnosta - ja erityisesti kristinuskosta - paljon. Ainakin enemmän kuin tavalliesti. Määrä ei aina tarkoita laatua. Kristuksen syntymäjuhlan aikaan "keskustellaan" joulusta ja sen juhlimisesta. Voidaan jopa puhua "taistelusta joulusta". Kristillinen joulu on joskus jopa "kirosana".

"Sanoin v-sanan, sanoin p-sanan ja sanoin joulu."


Ortodoksisessa kirkossa piispa on esipaimen. Hän saa osakseen kunnioitusta. Hänet vastaanotetaan juhlavasti jumalanpalveluksiin. Aina ei kuitenkaan mene ihan "protokollan" mukaan.

"Minäkin tulen jumalanpalvelukseen..."


Itsekritiikki on usein aiheellista. Mitä on esimerkiksi usko ilman tekoja. Kuollut kertoo Raamattu. Rakkaus, välittäminen ja hoiva eivät ole vain sanoja, vaan juuri tekemistä. Välillä on hyvä havahtua...

Yhdellä pääsiäinen jokaisena päivänä, toisella pääsiäisenä suuri paasto.


Ortodoksisen kirkon jumalanpalvelukset ovat usein pitkiä. Niissä seistään useimmiten. Myös papit sekä piispat väsyvät. Viisaasti eräs piispa sanoi, että on parempi istua Jumala mielessä, kuin seistä jalat mielessä.

Piispa Panteleimon ja metropoliitta Ilarion.


Surullisia kuviakin on. Hauskoja vain jotenkin. Neuvostoliitossa ortodoksista kirkkoa ja monia muitakin vainottiin ankarasti. Kirkossakäynti pidettiin "haitallisena" ja uskoa jopa "sairautena". Oppiumiksi kansalle, sanottiin. Mummojen jorinaa.

Koululainen ilmiantaa pääsiäisenä kirkossakäyneet...


Blogissa on myös hauskoja kertomuksia. Kaksi osaa, yksi ja kaksi.